Masivní jídelní stoly - ESCO group


Jídelní stůl je jedním z nejdůležitějších prvků v našem domě a je zásadní, aby plnil svůj účel. Když se rozhodujeme o jídelním stole, musíme brát v úvahu mnoho faktorů. Samozřejmě, že funkčnost je na prvním místě. Musíme se zaměřit na ergonomická rozhodnutí, výběr materiálu, způsob konstrukce, truhlářské detaily a povrchovou úpravu. To je základ, který nám zajistí, že stůl bude plnit svůj účel a bude skvěle fungovat v našem každodenním životě. Ale! A to je opravdu velké "ale". Aby byl náš jídelní stůl zcela úspěšný, musíme brát v úvahu také estetická hlediska. Vždyť si představte, jaký dojem udělá na naše hosty, když naše jídelní místo vypadá úžasně a ladí s celkovým designem interiéru. Můžeme si vybrat moderní styl jídelního stolu z masivu, který dodá našemu domovu šmrnc a eleganci. Nebo se můžeme rozhodnout pro rustikální farmářský dubový stůl, který přinese do našeho domova pocit tepla a přírodní krásy. Je to na nás, jaký styl si vybereme, ale estetika je neméně důležitá jako funkčnost.

 

Dalším faktorem, který musíme zvážit, je kapacita míst k sezení. Musíme si položit otázku, pro kolik lidí chceme stůl pojmout a jak s ním budeme budeme žít. Možná nás láká si nechat vyrobit velký stůl na míru, který bude schopen pojmout každou eventualitu. Ale musíme také zvážit, jakým způsobem bude stůl fungovat pro naši nejbližší rodinu každý den. Je důležité mít na paměti celkovou výšku stolu, prostor pro nohy pod lubem, přesah na koncích stolu a také prostor vyhrazený pro každého strávníka. Ideální prostor pro lokty je 75 cm na osobu. Musíme se zamyslet nad tím, co je pro nás nejdůležitější a jakým způsobem chceme stůl využívat. Pokud hledáme flexibilitu, rozkládací stoly jsou tím nejlepším řešením. Můžeme je snadno přizpůsobit naší potřebě a využívat je při různých příležitostech.

 

Nohy jsou ten nejdůležitější prvek, který určuje styl a vizuální efekt stolu. Nejenže musí mít vhodnou velikost pro podporu desky, ale jsou také klíčovým designovým prohlášením. Dobře navržené nohy jsou nezbytné, ale pouze tehdy, když jsou pečlivě zvažovány jako součást celkového designu. Čtvercové stolní nohy jsou dokonalým příkladem čistých linií, které vytvářejí jednoduchý, ale krásný jídelní stůl. A jejich jednoduchost je tak univerzální, že si najdou místo nejen v domácnostech, ale také v kancelářích.










presmerovat_automaticky